persberichten


De Hoge Dennen Capital verwerft een minderheidsbelang in Probo
 • Laren, 27 september 2017

  De Hoge Dennen Capital heeft een minderheidsbelang in Probo verworven. Probo is een full service, web based digitale print en fulfilment partner die exclusief levert aan resellers. De Hoge Dennen Capital zal Probo met kennis en kapitaal ondersteunen bij de realisatie van haar groeistrategie in Nederland en internationalisatie richting Duitsland. De overige aandelen blijven in handen van het management team.

  Marius Coebergh, investment director bij De Hoge Dennen Capital, zegt over de investering: “De Hoge Dennen Capital wil graag investeren in bedrijven die zich dynamisch ontwikkelen. Wij zijn erg onder de indruk van de unieke marktpositie die Probo in de Nederlandse digitale printmarkt heeft verworven. Wij denken dat wij de propositie van Probo gezamenlijk verder kunnen uitbouwen. Door deze verdere groei en innovatie zal Probo in de toekomst nog relevanter worden voor haar resellers en als werkgever in Dokkum. ”René de Heij, algemeen directeur bij Probo, is enthousiast over de keuze van de investeerder: “Met De Hoge Dennen Capital als kapitaalkrachtige aandeelhouder kan concreet gestalte worden gegeven aan de ambities voor de toekomst van Probo. Wij hebben gekozen voor een samenwerkingsvorm waarin de operationele bedrijfsvoering van Probo ongewijzigd blijft. Dit zijn voor ons zeer belangrijke overwegingen geweest. Bovendien is er door deze samenwerking nog meer ruimte voor innovatie en groei. Wij zien de toekomst met De Hoge Dennen Capital dan ook met veel vertrouwen tegemoet.”

  Over Probo
  Probo is een full service, web based digitale print en fulfilment partner die exclusief levert aan resellers. Probo maakt de keuze écht een partnership aan te gaan met de reseller. Dat houdt in dat de reseller zijn klanten een breed pakket aan diensten en producten kan bieden via Probo. Van doeken, panelen en posters tot textiel, stickers en etiketten, alles volledig geautomatiseerd en 100% eigen productie. Dit reseller only model is uniek in de digitale printmarkt. In de afgelopen jaren is de capaciteit van Probo fors uitgebreid om aan de stijgende klantvraag te kunnen voldoen. Met de komst van De Hoge Dennen Capital als investeerder kan Probo deze groei de komende jaren doorzetten.

  Over De Hoge Dennen Capital
  De Hoge Dennen Capital is de zelfstandig opererende private equity investeringsmaatschappij van de familie De Rijcke. De familie De Rijcke is meerdere generaties eigenaar geweest van Groenwoudt Supermarkten en Kruidvat Drogisterijen welke eind jaren negentig respectievelijk begin deze eeuw zijn verkocht. De investeringsfilosofie wordt gekenmerkt door ondernemerschap, flexibiliteit, partnership en lange termijn relaties. De achtergrond en investeringsfilosofie van De Hoge Dennen Capital maakt haar uitstekend geschikt voor het Nederlandse familiebedrijf.

  Er wordt thans geïnvesteerd in middelgrote (familie)bedrijven met de hoofdvestiging in Nederland, die zich onderscheiden door een ambitieus management en goede groeiperspectieven. De Hoge Dennen Capital richt zich op ondernemingen met een omzet van € 10 tot € 150 miljoen actief in handel, industrie of dienstverlening. Het accent van de investeringen ligt op (familie)bedrijven in situaties van opvolging, herplaatsing, buy-out of expansiefinanciering.

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
  Probo
  René de Heij
  rene@probo.nl
  088 022 3200

  De Hoge Dennen Capital
  Marius Coebergh
  marius@dehogedennen.com
  035 646 6010


Verkoop Nederlands leidende payrollbedrijf Tentoo definitief
 • Amsterdam, 18 juli 2017

  De verkoop van Tentoo aan payroller Pay for People door De Hoge Dennen Capital en management is na de goedkeuring van de ACM definitief geworden. Tentoo krijgt een label naast payroller Pay for People, dat sinds 2015 onderdeel is van de investeringsportefeuille van Waterland Private Equity Investments.

  Tentoo ondersteunt al sinds 1992 Nederlandse flexwerkers, freelancers, zzp’ers en werkgevers bij verloning. Dit jaar viert het bedrijf dus haar 25-jarig jubileum. In die periode zag Tentoo de omzet jaar op jaar groeien tot EUR 150 miljoen in 2016. Paul den Ronden, algemeen directeur, zag verschillende politieke ontwikkelingen, zoals de Wet Werk en Zekerheid en de Wet DBA en het daarmee verdwijnen van de VAR, hun impact hebben op de branche. Paul den Ronden: “Om onzekerheid en administratieve rompslomp te vermijden, kiezen steeds meer mensen voor payrolling. Daarbij is de groep jongeren zich sterk aan het ontwikkelen.”

  “De Hoge Dennen Capital was in 2013 de eerste Nederlandse investeringsmaatschappij die investeerde in een payrollbedrijf. ABN Amro volgde in 2014 met Payroll Select en Waterland in 2015 met Pay for People”, aldus Marcel van den Heuvel, director private equity bij De Hoge Dennen Capital. “De payroll markt heeft zich de afgelopen jaren dynamisch ontwikkeld. Om Tentoo haar leidende marktpositie verder uit te laten bouwen in een zich consoliderende markt is de samenwerking gezocht met een strategische partij. Pay for People met Waterland als investeerder is een uitermate geschikte combinatie om de onderneming verder uit te bouwen,” vertelt Marcel van den Heuvel.

  Over Tentoo Tentoo is een full service HR-dienstverlener en biedt payrolling, salarisadministratie, zzp-support, human resources en arbeidsrecht aan ondernemers, zzp’ers en freelancers.

  Over De Hoge Dennen Capital De Hoge Dennen Capital is de zelfstandig opererende private equity investeringsmaatschappij van de familie De Rijcke. De familie De Rijcke is meerdere generaties eigenaar geweest van Groenwoudt Supermarkten en Kruidvat Drogisterijen welke eind jaren negentig respectievelijk begin deze eeuw zijn verkocht. De investeringsfilosofie wordt gekenmerkt door ondernemerschap, flexibiliteit, partnership en lange termijn relaties. De achtergrond en investeringsfilosofie van De Hoge Dennen Capital maakt haar uitstekend geschikt voor het Nederlandse familiebedrijf. Er wordt thans geïnvesteerd in middelgrote (familie)bedrijven met de hoofdvestiging in Nederland, die zich onderscheiden door een ambitieus management en goede groeiperspectieven. De Hoge Dennen Capital richt zich op ondernemingen met een omzet van 10 tot 150 miljoen euro actief in handel, industrie of dienstverlening. Het accent van de investeringen ligt op (familie)bedrijven in situaties van opvolging, herplaatsing, buy-out of expansiefinanciering. Meer informatie is te vinden op www.dehogedennencapital.com.


Chiel Soeter in dienst getreden van De Hoge Dennen Capital
 • Laren, 11 juli 2017

  Chiel Soeter (28 jaar) is met ingang van 1 juli jl. in dienst getreden van De Hoge Dennen Capital als Associate Private Equity. Bij zijn stage op de M&A afdeling van de Rabobank werd zijn interesse in bedrijven, fusies en overnames bevestigd. Daarna is hij bij ABN AMRO Corporate Finance & Capital Markets aan de slag gegaan waar hij tot voor kort werkzaam was.

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
  De Hoge Dennen Capital PE B.V.
  Pieter van der Meijden
  Telefoon: 035 646 60 10
  E-mail: meijden@dehogedennen.com

  PROFIEL
  De Hoge Dennen Capital is de zelfstandig opererende private equity investeringsmaatschappij van de familie de Rijcke. De familie de Rijcke is meerdere generaties eigenaar geweest van Groenwoudt Supermarkten en Kruidvat Drogisterijen welke eind jaren negentig respectievelijk begin deze eeuw zijn verkocht. De investeringsfilosofie wordt gekenmerkt door ondernemerschap, flexibiliteit, partnership en lange termijn relaties. De achtergrond en investeringsfilosofie van De Hoge Dennen Capital maakt haar uitstekend geschikt voor het Nederlandse familiebedrijf.

  Er wordt thans geïnvesteerd in middelgrote (familie)bedrijven met de hoofdvestiging in Nederland, die zich onderscheiden door een ambitieus management en goede groeiperspectieven. De Hoge Dennen Capital richt zich op ondernemingen met een omzet van € 10 tot € 150 miljoen actief in handel, industrie of dienstverlening. Het accent van de investeringen ligt op (familie)bedrijven in situaties van opvolging, herplaatsing, buy-out of expansiefinanciering.


Anders Invest en De Hoge Dennen Capital kopen Lagersmit Sealing Solutions
 • Laren, 26 januari 2017

  De Hoge Dennen Capital  heeft samen met investeringsmaatschappij Anders Invest en een aantal co-investeerders het 160-jaar oude Lagersmit Sealing Solutions uit Alblasserdam overgenomen. De aandelen zijn gekocht van directeur en grootaandeelhouder Willem Steenge en Rabo Participaties. Willem Steenge zal aanblijven als CEO.

  Lagersmit produceert en verkoopt as-afdichtingen voor scheepsschroeven pompen en getijdenturbines. Dit is een cruciaal onderdeel waardoor vloeistoffen van elkaar gescheiden blijven. In het geval van een scheepsvoortstuwing blijft het zeewater buiten en de smeerolie binnen in het schip. Door de hoge kwaliteit van de afdichtingen worden deze eveneens gebruikt in baggerpompen, (koel)waterpompen, getijden centrales, gemalen en andere industriële toepassingen. Lagersmit kent haar oorsprong in 1856 en was lang onderdeel van Koninklijke IHC. De onderneming heeft een kwalitatief hoogwaardig en breed productprogramma en realiseert een gezonde omzet en winst.

  De wereldmarkt wordt al lang gedomineerd door 4 spelers waarvan Lagermit de laatste onafhankelijke en meest gefocuste speler is. Het heeft een omvangrijk internationaal netwerk van verkoop- en servicepunten en haalt een groot deel van haar omzet uit terugkerende omzet bij bestaande klanten en uit service, waardoor het relatief weinig last heeft van de moeilijke maritieme markt. De onderneming beschikt over een sterk geautomatiseerde productie en heeft alle benodigde engineeringkennis in eigen huis.

  De Hoge Dennen Capital en Anders kijken ernaar uit om samen met het managementteam en de circa 60 medewerkers nieuwe groei aan Lagersmit toe te voegen.

  De aandeelhouders zijn toegetreden met een langetermijnvisie waarbij de focus ligt op stabiliteit en het continueren van de groeiambities, onder andere in China en de industriemarkt. De transactie is onder leiding van Anders Invest tot stand gekomen.

  De Hoge Dennen Capital is de zelfstandig opererende private equity investeringsmaatschappij van de familie De Rijcke. De familie De Rijcke is meerdere generaties eigenaar geweest van Groenwoudt Supermarkten en Kruidvat Drogisterijen welke eind jaren negentig respectievelijk begin deze eeuw zijn verkocht. De investeringsfilosofie wordt gekenmerkt door ondernemerschap, flexibiliteit, partnership en lange termijn relaties. De achtergrond en investeringsfilosofie van De Hoge Dennen Capital maakt haar uitstekend geschikt voor het Nederlandse familiebedrijf. Het accent van de investeringen ligt op (familie)bedrijven in situaties van opvolging, herplaatsing, buy-out of expansiefinanciering.

  Anders Invest is een investeringsmaatschappij die zich richt op het Nederlandse MKB met een technisch karakter en bewezen omzet- en winstcapaciteit. Zij stelt risicodragend kapitaal ter beschikking van €500.000 tot €10.000.000 ten behoeve van zowel minderheid- als meerderheidsbelangen. Het Anders Invest Evergreen Fund heeft geïnvesteerd in 5 succesvolle en groeiende ondernemingen: Metalura, gAvilar, Stackdoor,.Kiekens en Bos Machines. De aanpak van Anders Invest onderscheidt zich door focus op de lange termijn, duurzame waardeontwikkeling (slow equity), praktische en actieve management ondersteuning (supportive) en een eerlijke en transparante benadering (straight). Het fondsmanagement investeert 10% van het totale fondsvolume mee uit eigen middelen. 


De Hoge Dennen Capital verwerft minderheidsbelang in Pseudonimiseer
 • Amsterdam, 13 december 2016

  Pseudonimiseer, de specialist in privacybescherming bij data-analyse, vindt met De Hoge Dennen Capital een investeerder om door te groeien in Nederland en daarbuiten.

  Investeringsmaatschappij De Hoge Dennen Capital neemt daarbij een minderheidsbelang in Pseudonimiseer. Zij ziet sterke groeikansen in de ontwikkeling van Privacy Enhancing Technologies in Nederland en daarbuiten en verwacht dat Pseudonimiseer hier profijt van zal hebben. De Hoge Dennen Capital ondersteunt Pseudonimiseer met kapitaal en kennis

  Groeipotentie in Nederland en daarbuiten
  Met de investering verwacht Pseudonimiseer door te kunnen groeien in Nederland en voet aan de grond te zetten buiten Nederland. Door de komst van de Europese General Data Protection Regulation in 2018 zullen veel Europese organisaties maatregelen nemen om te voldoen aan de aangescherpte Europese wet- en regelgeving als het gaat om het verwerken van persoonsgegevens. Marcel van den Heuvel van De Hoge Dennen Capital: “Pseudonimiseer speelt hier goed op in door als Trusted Third Party diensten aan te bieden om veilig en gecontroleerd persoonsgegevens te anonimiseren en te pseudonimiseren zodat individuele klantgegevens niet meer kunnen worden afgeleid uit de verwerkte data. Pseudonimiseer sluit aan bij een maatschappelijke trend naar meer en beter gebruik van ‘big data’, met respect voor privacy.”

  Over Pseudonimiseer
  Pseudonimiseer helpt organisaties om op een veilige en gecontroleerde manier persoonsgegevens te anonimiseren. Vanuit een positie als Trusted Third Party (TTP) stelt Pseudonimiseer organisaties in staat om met bescherming van de privacy, gedrag te analyseren, metingen te doen en profielen op te stellen. De toepassingen in de praktijk liggen vooral daar waar analyses of rapporten worden gevraagd, die gebruik maken van brongegevens – vaak uit meerdere bestanden/omgevingen – die persoonsgegevens bevatten zoals bedoeld in de Wet. Door toepassing van pseudonimisering via een TTP wordt invulling gegeven aan de wettelijke verplichtingen rondom technische en organisatorische maatregelen voor het beschermen van persoonsgegevens en wordt de mate van inbreuk in geval van een datalek geminimaliseerd.

  Over De Hoge Dennen Capital
  De Hoge Dennen Capital is de zelfstandig opererende private equity investeringsmaatschappij van de familie De Rijcke. De familie De Rijcke is meerdere generaties eigenaar geweest van Groenwoudt Supermarkten en Kruidvat Drogisterijen welke eind jaren negentig respectievelijk begin deze eeuw zijn verkocht. De investeringsfilosofie wordt gekenmerkt door ondernemerschap, flexibiliteit, partnership en lange termijn relaties. De achtergrond en investeringsfilosofie van De Hoge Dennen Capital maakt haar uitstekend geschikt voor het Nederlandse familiebedrijf. Het accent van de investeringen ligt op (familie)bedrijven in situaties van opvolging, herplaatsing, buy-out of expansiefinanciering. Meer informatie is te vinden op www.dehogedennencapital.com.

  Meer informatie
  Adam Knoop
  06-51293472 / adam.knoop@pseudonimiseer.nl / www.pseudonimiseer.nl


James Looman treedt uit dienst van De Hoge Dennen Capital
 • Laren, 21 oktober 2016
  James Looman beëindigt per 1 december 2016 zijn dienstverband bij De Hoge Dennen Capital. Per 9 januari 2017 treedt James in dienst als Director bij AAC Capital. Effectief zal James zijn werkzaamheden bij De Hoge Dennen Capital per 24 oktober a.s. beëindigen. In de tussenliggende periode is hij voornemens een wereldreis te maken.

  James Looman trad in 2013 in dienst bij De Hoge Dennen Capital. Wij zijn hem erkentelijk voor zijn positieve bijdragen, betrokkenheid en inzet in de afgelopen jaren.

  Wij feliciteren James van harte met zijn mooie carrièrestap naar AAC Capital en wensen hem veel succes toe in zijn nieuwe functie.


De Hoge Dennen Capital verwerft meerderheidsbelang in hot item
 • Amsterdam, 30 september 2016

  De Hoge Dennen Capital heeft een meerderheidsbelang genomen in Hot ITem, gespecialiseerd in Performance Improvement. De Hoge Dennen Capital zal Hot ITem met kennis en kapitaal ondersteunen  bij de realisatie van de strategie en missie van Hot ITem om haar positie in de top 3 van Performance Improvement bedrijven te verstevigen. De overige aandelen blijven in handen van het management en de medewerkers van Hot ITem.

  De vraag naar gespecialiseerde bedrijven op het gebied van data, Business Intelligence en Business Analytics in relatie tot organisatiebesturing en factbased management is enorm toegenomen. Deze trend zal zich de komende jaren voortzetten.

  Marcel van den Heuvel, investment director bij De Hoge Dennen Capital, zegt over de investering: “De Hoge Dennen Capital wil graag investeren in bedrijven die zich dynamisch ontwikkelen. Wij zijn erg onder de indruk van de kwaliteit en bedrijfscultuur van Hot ITem. Wij denken dat wij de marktpositie die het bedrijf reeds heeft gerealiseerd in Nederland gezamenlijk verder kunnen uitbouwen, zowel autonoom als door overnames. Door verdere groei zal Hot ITem in de toekomst nog relevanter worden voor haar klanten en werknemers.”

  Rob Honing is enthousiast over de keuze van de investeerder. “Met De Hoge Dennen Capital als kapitaalkrachtige aandeelhouder kan concreet gestalte worden gegeven aan de ambities voor de toekomst van het bedrijf. Wij hebben gekozen voor een samenwerkingsvorm waarin de operationele bedrijfsvoering van Hot ITem en de dienstverlening zoals wij deze voeren, ongewijzigd blijft. Wij kunnen ons onderscheidende HRM-beleid, waarin het beste uit mensen wordt gehaald, ook verder uitbouwen. Dit zijn voor ons zeer belangrijke overwegingen geweest. Bovendien is er door deze samenwerking nog meer ruimte voor innovatie en groei. Wij zien de toekomst dan ook met veel vertrouwen tegemoet.”

  Over Hot ITem
  Hot ITem gelooft in wendbare organisaties die de concurrentie voor blijven door zich snel te kunnen aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen. Alles wat Hot ITem doet heeft tot doel om de performance van mensen, afdelingen en organisaties onderscheidend te verbeteren. Dit doet zij samen met de klant, op basis van kwalitatief goede data en inzicht in de cruciale zaken. Op dit moment telt het bedrijf meer dan 160 hoogopgeleide professionals, voornamelijk businessconsultants, organisatiedeskundigen en technisch specialisten.

  Specialismen:
  Business Intelligence, Procesverbetering, Data Governance, Duurzame inzetbaarheid, Privacybescherming, Business Analytics, Smart Cities, Internet of things, Big Data, Cloud-strategie, Omnichannel, Sturen en verantwoorden. Meer informatie is te vinden op www.hotitem.nl.

   

  Over De Hoge Dennen Capital
  De Hoge Dennen Capital is de zelfstandig opererende private equity investeringsmaatschappij van de familie De Rijcke. De familie De Rijcke is meerdere generaties eigenaar geweest van Groenwoudt Supermarkten en Kruidvat Drogisterijen welke eind jaren negentig respectievelijk begin deze eeuw zijn verkocht. De investeringsfilosofie wordt gekenmerkt door ondernemerschap, flexibiliteit, partnership en lange termijn relaties. De achtergrond en investeringsfilosofie van De Hoge Dennen Capital maakt haar uitstekend geschikt voor het Nederlandse familiebedrijf. Er wordt thans geïnvesteerd in middelgrote (familie)bedrijven met de hoofdvestiging in Nederland, die zich onderscheiden door een ambitieus management en goede groeiperspectieven. De Hoge Dennen Capital richt zich op ondernemingen met een omzet van € 10 tot € 150 miljoen actief in handel, industrie of dienstverlening. Het accent van de investeringen ligt op (familie)bedrijven in situaties van opvolging, herplaatsing, buy-out of expansiefinanciering. Meer informatie is te vinden op www.dehogedennencapital.com.

  Meer informatie
  Hot ITem
  Rob Honing
  020-5810200 / honing@hotitem.nl


Profource onderdeel van Redmore
 • Rotterdam / Utrecht dinsdag 8 december
  Synergie voor beide partijen in termen van groei en dienstverlening

  Profource maakt per 1 december deel uit van de Redmore Group. In het kader van verdere groei, professionalisering, internationalisatie en het beter benutten van innovatiekracht, is Profource een strategische samenwerking met de Redmore Group aangegaan. Samen vormen zij nu een groep met meer dan 1000 consultants en 100 miljoen omzet.

  Redmore levert slimme en resultaatgerichte oplossingen op het gebied van consultancy, detachering en technologie voor de financiële sector en andere grote organisaties. Naast Profource behoren Talent & Pro en Triple A – Risk Finance tot Redmore. Het inbrengen van Profource binnen Redmore– met de focus op ERP en procesverbeteringen binnen de overheid, zorg, telco’s op basis van Oracle Cloud, Applicaties en Technologie – levert synergie op voor beide partijen in termen van groei en dienstverlening. De klanten van Redmore en Profource zijn volledig aanvullend en de dienstverlening overlapt niet; 1+1=3.

  Deze verandering binnen Profource betekent dat Wim Seebregts aanblijft als algemeen directeur, evenals Berry Clemens als commercieel directeur. Robert Belder is per 1 december 2015 teruggetreden als directeur en aandeelhouder. Profource blijft als zelfstandig onderdeel binnen de Redmore Group opereren en draagt bij aan klant- en innovatiesynergie.

  Rob Kluyt, CEO Redmore Group: “Profource is een zeer welkome aanvulling op het Redmore-portfolio van diensten voor sourcing, consultancy en technologie. Veel van onze bestaande klanten maken gebruik van applicaties of technologische toepassingen van Oracle. Daarnaast zien wij de komende jaren dat nieuwe technologieën naar de markt gebracht worden op basis van Cloud services. Profource is een early adopter van Cloud applicaties en technologie en brengt ons waardevolle consultants en expertise voor onze klanten. Daarnaast heeft Redmore diverse toepassingen in huis op het gebied van compliancy en risk die weer voor Profource-klanten van toegevoegde waarde kunnen zijn. Wij zijn onder de indruk van het bedrijf Profource, haar aanbod, haar mensen en haar management en zijn ervan overtuigd dat het DNA van Profource zeer goed past bij het DNA van Redmore: denken, durven, doen.”

  Wim Seebregts, algemeen directeur Profource: “Wij zijn er trots op om deel uit te maken van Redmore. Met sourcing-, consultancy- en technologydiensten en voor ons nieuwe klanten als Rabobank, ING, ABN Amro, en vele anderen vormen wij nu een krachtige groep. Daarmee tellen we nu direct mee als grote speler in de Nederlandse markt. Wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking met Redmore.”

  Over de Redmore Group
  De Redmore Group biedt met sourcing, consulting en technology ondersteuning en oplossingen aan de financiële sector. Onder de vlag van de Redmore Group opereren verschillende labels met elk hun eigen propositie en specialisme. Met hoogstaande kennis, slimme software en het samenbrengen van gedreven talenten, blijft de Redmore Group zichzelf ontwikkelen en versterken.

  Over Profource
  Profource is een snelgroeiende dienstverlenende kennispartner en marktleider op gebied van Oracle software en systemen, met bijna 300 betrokken professionals. Profource ondersteunt organisaties bij het optimaal inrichten, beheren en gebruiken van Oracle software en systemen. Klanten waar Profource voor werkt zijn zorginstellingen, gemeentelijke en provinciale overheden, telecom operators, internationale uitgevers, handelsondernemingen en service- en onderhoudsbedrijven. Profource is onderdeel van Redmore Group.


De Hoge Dennen verwerft minderheidsbelang in Andus Group
 • Laren, dinsdag 8 september 2015

  De Hoge Dennen Capital, de investeringsmaatschappij van de familie De Rijcke, heeft een minderheidsbelang in Andus Group verworven.

  Andus Group is een internationaal opererende groep van industriële bedrijven met leidende posities in de sectoren olie & gas, maritiem, petrochemie en infrastructuur. Er zijn circa 1.000 medewerkers werkzaam bij Andus Group.

  ”Voor een samenwerking met De Hoge Dennen Capital hebben wij gekozen, omdat zij goed passen bij de verdere ontwikkeling van de onderneming”, aldus algemeen directeur Tom van Rijn. Marius Coebergh van De Hoge Dennen Capital: ”Wij zijn erg onder de indruk van het ondernemende, expansieve vermogen en de sterke marktposities van de bedrijven van Andus Group. Deze investering past goed binnen de investeringsstrategie van De Hoge Dennen Capital. De Hoge Dennen Capital wil graag betrokken raken bij (familie)bedrijven die een nieuwe fase ingaan.”

  Profiel De Hoge Dennen Capital (www.dehogedennencapital.com)
  De Hoge Dennen Capital is de zelfstandig opererende private equity investeringsmaatschappij van de familie De Rijcke. De familie De Rijcke is meerdere generaties eigenaar geweest van Groenwoudt Supermarkten en Kruidvat Drogisterijen welke eind jaren negentig respectievelijk begin deze eeuw zijn verkocht. De investeringsfilosofie wordt gekenmerkt door ondernemerschap, flexibiliteit, partnership en lange termijn relaties. De achtergrond en investeringsfilosofie van De Hoge Dennen Capital maakt haar uitstekend geschikt voor het Nederlandse familiebedrijf. Er wordt thans geïnvesteerd in middelgrote (familie)bedrijven met de hoofdvestiging in Nederland, die zich onderscheiden door een ambitieus management en goede groeiperspectieven. De Hoge Dennen Capital richt zich op ondernemingen actief in handel, industrie of dienstverlening. Het accent van de investeringen ligt op (familie)bedrijven in situaties van opvolging, herplaatsing, buy-out of expansiefinanciering.

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
  De Hoge Dennen Capital PE B.V.
  Marius Coebergh, director private equity
  Telefoon: +31 35 646 60 17
  E-mail: marius@dehogedennen.com

  Andus Group B.V.
  Kris Rooijakkers
  Telefoon: +31 30 211 5800
  E-mail: k.rooijakkers@andusgroup.com


De Hoge Dennen Capital verwerft meerderheidsbelang in myBrand
 • Geertruidenberg, donderdag 3 september 2015

  De Hoge Dennen Capital heeft een meerderheidsbelang genomen in myBrand, SAP-dienstverlener en -kennispartner. De Hoge Dennen Capital zal myBrand faciliteren bij de realisatie van de strategie en het voortzetten van de missie om ‘best gewaardeerde dienstverlener in het vakgebied’ te zijn. De overige aandelen komen in handen van het zeskoppig management van myBrand. Vanaf heden draagt algemeen directeur Bart Oomen het stokje over aan Seger Theuns, sinds 2009 in diverse directierollen werkzaam bij myBrand.

  myBrand is in 10 jaar gegroeid van start-up naar kwalitatief toonaangevende SAP-dienstverlener met meer dan 150 klanten en ruim 200 medewerkers. Naar verwachting zal myBrand in 2015 de beste financiële performance van haar bestaan realiseren met een omzet van circa 30 miljoen euro.

  Marcel van den Heuvel, investment director bij De Hoge Dennen Capital, zegt over de investering: “De Hoge Dennen Capital wil graag investeren in bedrijven die zich dynamisch ontwikkelen. Wij zijn erg onder de indruk van de kwaliteit en bedrijfscultuur van myBrand en de marktpositie die het op basis daarvan heeft gerealiseerd.”

  Seger Theuns is enthousiast over de keuze van de investeerder en zijn nieuwe rol als algemeen directeur. “myBrand bevindt zich in een uitstekende uitgangspositie om de volgende stap te zetten. De succesvolle combinatie van de visie op samenwerken, een uniek organisatiemodel en ambitieuze collega’s, zal ook in de toekomst leiden tot tevreden klanten. In de afgelopen 10 jaar heeft deze formule zich bewezen en myBrand naar de top van de Nederlandse SAP-markt gebracht. Met De Hoge Dennen Capital als kapitaalkrachtige aandeelhouder kan aan de ambities voor de toekomst van het bedrijf concreet gestalte worden gegeven.”

  Bart Oomen, sinds 2005 algemeen directeur, is vol vertrouwen over de toekomst en kijkt met een goed gevoel terug: “Ik ben trots op alle klanten en medewerkers die myBrand het vertrouwen hebben gegeven. Hierdoor is het mogelijk geweest het bedrijf met haar unieke cultuur gebaseerd op ‘Taking Responsibility’ uit te bouwen.” Bart Oomen blijft aan myBrand verbonden als lid van de Raad van Advies.

  Profiel De Hoge Dennen Capital (www.dehogedennencapital.com)
  De Hoge Dennen Capital is de zelfstandig opererende private equity investeringsmaatschappij van de familie De Rijcke. De familie De Rijcke is meerdere generaties eigenaar geweest van Groenwoudt Supermarkten en Kruidvat Drogisterijen welke eind jaren negentig respectievelijk begin deze eeuw zijn verkocht. De investeringsfilosofie wordt gekenmerkt door ondernemerschap, flexibiliteit, partnership en lange termijn relaties. De achtergrond en investeringsfilosofie van De Hoge Dennen Capital maakt haar uitstekend geschikt voor het Nederlandse familiebedrijf. Er wordt thans geïnvesteerd in middelgrote (familie)bedrijven met de hoofdvestiging in Nederland, die zich onderscheiden door een ambitieus management en goede groeiperspectieven. De Hoge Dennen Capital richt zich op ondernemingen met een omzet van € 10 tot € 150 miljoen actief in handel, industrie of dienstverlening. Het accent van de investeringen ligt op (familie)bedrijven in situaties van opvolging, herplaatsing, buy-out of expansiefinanciering.

  Profiel myBrand
  myBrand biedt de nieuwe servicestandaard voor SAP-dienstverlening. De leidende kernwaarden zijn lange termijn relaties, een geïntegreerde dienstverlening en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Met deze kernwaarden onderscheidt myBrand zich niet alleen door de nauwe manier van samenwerken met haar klanten, ook staat myBrand inmiddels bekend als de SAP-dienstverlener die echt verantwoordelijkheid neemt voor succesvolle ICT bij haar klanten. myBrand biedt SAP-diensten op het gebied van advies, implementatie, projecten, support en exploitatie. Het bedrijf bestaat 10 jaar en heeft vestigingen in Geertruidenberg, Apeldoorn en Amstelveen. Er werken meer dan 200 mensen. Meer informatie is te vinden op www.mybrand.nl

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
  De Hoge Dennen Capital PE B.V.
  Marcel van den Heuvel, director private equity
  Telefoon: 035 646 60 10
  E-mail: marcel@dehogedennen.com

  myBrand
  Corianne van der Laan
  Telefoon: 020-8227023
  E-mail: corianne.vanderlaan@mybrand.nl