De Hoge Dennen Capital verwerft minderheidsbelang in Simpel.nl


Laren, 1 oktober 2014

De Hoge Dennen Capital, de investeringsmaatschappij van de familie De Rijcke, heeft een minderheidsbelang verworven in Simpel.nl (‘Simpel’).

Simpel.nl, gevestigd in Amsterdam, is een onafhankelijke aanbieder van mobiele telefonie op de Nederlandse markt. In het SIM-only segment heeft Simpel een leidende marktpositie. Simpel heeft de afgelopen jaren dankzij haar onderscheidende propositie en krachtige marketing een sterke groei laten zien. ”Wij hebben gekozen voor een samenwerking met De Hoge Dennen Capital, omdat zij een ondernemende en kapitaalkrachtige aandeelhouder is die mede vorm kan geven aan de verdere expansieplannen”, aldus algemeen directeur Jasper de Rooij. Marius Coebergh van De Hoge Dennen Capital: ”De Hoge Dennen Capital wil graag betrokken raken bij bedrijven die een nieuwe fase ingaan. Wij zijn erg onder de indruk van de kwaliteit van het merk Simpel en de marktpositie die Simpel op basis daarvan heeft gerealiseerd”. Wij hebben veel vertrouwen in de groeimogelijkheden die ontstaan als onafhankelijke aanbieder van mobiele telefonie.

Profiel De Hoge Dennen Capital (www.dehogedennencapital.com)
De Hoge Dennen Capital is de zelfstandig opererende private equity investeringsmaatschappij van de familie De Rijcke. De familie De Rijcke is meerdere generaties eigenaar geweest van Groenwoudt Supermarkten en Kruidvat Drogisterijen welke eind jaren negentig respectievelijk begin deze eeuw zijn verkocht. De investeringsfilosofie wordt gekenmerkt door ondernemerschap, flexibiliteit, partnership en lange termijn relaties. De achtergrond en investeringsfilosofie van De Hoge Dennen Capital maakt haar uitstekend geschikt voor het Nederlandse familiebedrijf. Er wordt thans geïnvesteerd in middelgrote (familie)bedrijven met de hoofdvestiging in Nederland, die zich onderscheiden door een ambitieus management en goede groeiperspectieven. De Hoge Dennen Capital richt zich op ondernemingen met een omzet van € 10 tot € 150 miljoen actief in handel, industrie of dienstverlening. Het accent van de investeringen ligt op (familie)bedrijven in situaties van opvolging, herplaatsing, buy-out of expansiefinanciering.


Profiel Simpel (www.simpel.nl)

Simpel.nl is de grootste onafhankelijke SIM-only aanbieder in Nederland. Het merk Simpel is vrij recent overgenomen van T-Mobile Netherlands B.V..

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
De Hoge Dennen Capital PE B.V.
Marius Coebergh, director private equity
Telefoon: 035 646 60 10
E-mail: marius@dehogedennen.com

Simpel.nl B.V.
Jasper de Rooij, algemeen directeur
E-mail: jasper@simpel.nl