De Hoge Dennen Capital verwerft meerderheidsbelang in Tentoo


Laren, 21 augustus 2014

De Hoge Dennen Capital, de investeringsmaatschappij van de familie De Rijcke, heeft samen met het management een meerderheidsbelang verworven in Tentoo.

Tentoo, gevestigd in Amsterdam, is actief op het gebied van payroll dienstverlening op de Nederlandse en Belgische markt, met name in de audiovisuele sector waarin zij een leidende positie inneemt. Tentoo heeft de afgelopen jaren een sterke groei laten zien. Bij de onderneming zijn circa 70 medewerkers werkzaam.

”Wij hebben gekozen voor een samenwerking met De Hoge Dennen Capital, omdat zij een ondernemende en kapitaalkrachtige aandeelhouder is die mede vorm kan geven aan de verdere expansieplannen”, aldus algemeen directeur Paul den Ronden. Marcel van den Heuvel van De Hoge Dennen Capital: ” De Hoge Dennen Capital wil graag betrokken raken bij (familie)bedrijven die een nieuwe fase ingaan. Wij zijn erg onder de indruk van de kwaliteit van de business propositie van Tentoo en de marktpositie die Tentoo op basis daarvan heeft gerealiseerd”

De transactie is ter goedkeuring voorgelegd aan de Autoriteit Consument & Markt.

Profiel De Hoge Dennen Capital (www.dehogedennencapital.com)
De Hoge Dennen Capital is de zelfstandig opererende private equity investeringsmaatschappij van de familie De Rijcke. De familie De Rijcke is meerdere generaties eigenaar geweest van Groenwoudt Supermarkten en Kruidvat Drogisterijen welke eind jaren negentig respectievelijk begin deze eeuw zijn verkocht. De investeringsfilosofie wordt gekenmerkt door ondernemerschap, flexibiliteit, partnership en lange termijn relaties. De achtergrond en investeringsfilosofie van De Hoge Dennen Capital maakt haar uitstekend geschikt voor het Nederlandse familiebedrijf. Er wordt thans geïnvesteerd in middelgrote (familie)bedrijven met de hoofdvestiging in Nederland, die zich onderscheiden door een ambitieus management en goede groeiperspectieven. De Hoge Dennen Capital richt zich op ondernemingen met een omzet van € 10 tot € 150 miljoen actief in handel, industrie of dienstverlening. Het accent van de investeringen ligt op (familie)bedrijven in situaties van opvolging, herplaatsing, buy-out of expansiefinanciering.

Profiel Tentoo (www.tentoo.nl)
Tentoo is meer dan  twintig jaar een toonaangevende payroll partner voor freelancers in Nederland en België. Tentoo onderscheidt zich door kwalitatief hoogwaardige dienstverlening, waarmee zowel individuele freelancers als werkgevers ontzorgd worden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
De Hoge Dennen Capital PE B.V.
Marcel van den Heuvel, director private equity
Telefoon: 035 646 60 10
E-mail: marcel@dehogedennen.com

Tentoo Holding B.V.
Paul den Ronden, algemeen directeur
Telefoon: 020 52 46 057
E-mail: pdenronden@tentoo.nl