De Hoge Dennen Capital neemt een 30%-belang in Excent Tandtechniek


Laren, 22 juli 2008
De Hoge Dennen Capital, de investeringsmaatschappij van de familie de Rijcke, wordt medeaandeelhouder in Excent. Samen met Friesland Bank Investments hebben zij ieder een belang van 30% verworven. De resterende aandelen zijn in handen van het management.

Excent is met 28 vestigingen de grootste keten van tandtechnische laboratoria in Nederland. Tandartsen worden door Excent voorzien van prothesen, kronen, bruggen en implantaten waarbij gebruik wordt gemaakt van de meest recente (CAD/CAM) technologie. Er zijn circa 450 medewerkers werkzaam.

Excent is de afgelopen twee jaar sterk gegroeid door een actieve buy & build strategie, waarbij lokale tandtechnische laboratoria werden overgenomen. De komende jaren wil de onderneming dan ook verder doorgroeien. Het management van Excent heeft gekozen voor een samenwerking met De Hoge Dennen, omdat De Hoge Dennen een ondernemende en kapitaalkrachtige aandeelhouder is die mede vorm kan geven aan deze verdere expansie.

De samenstelling van het management zal ongewijzigd blijven en bestaat uit Edwin Backes (algemeen directeur), Hidde Hoeve (operational manager), Wiboud van Limburgh (technical manager) en Joost Jorna (operational manager). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

De Hoge Dennen Capital PE B.V.
Marius Coebergh, Investment Director
Telefoon: 035 646 60 10
E-mail: marius@dehogedennen.com

Excent
Edwin Backes, algemeen directeur
Telefoon: 0182 69 33 55
E-mail: e.backes@excent.eu
Web: www.excent.eu