De Hoge Dennen Capital koopt 50% belang in Mennens


Laren, 27 augustus 2008
De Hoge Dennen Capital, de investeringsmaatschappij van de familie De Rijcke, heeft een 50% belang verworven in Mennens. De overige 50% blijft in handen van het bestaande management.

Mennens is met 7 vestigingen marktleider op het gebied van handel en dienstverlening in staalkabel, hijs- en heftechniek. Er zijn circa 340 medewerkers werkzaam bij de onderneming.

Het management van Mennens heeft gekozen voor een samenwerking met De Hoge Dennen, omdat De Hoge Dennen een ondernemende en kapitaalkrachtige aandeelhouder is die mede vorm kan geven aan de verdere voorgenomen expansieplannen.

“In De Hoge Dennen Capital hebben we een partij gevonden die ons in staat stelt om verder te investeren in de ontwikkeling van de dienstverlening en groei van de onderneming”, aldus Maarten van der Velden.
Marius Coebergh van De Hoge Dennen Capital stelt erg onder de indruk te zijn van de ondernemende kwaliteiten, bewezen track record, client base en groeipotentie van Mennens. Deze investering past hierdoor prima binnen de investeringsstrategie van De Hoge Dennen Capital. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

De Hoge Dennen Capital PE B.V.
Marius Coebergh, Investment Director
Telefoon: 035 646 60 10
E-mail: marius@dehogedennen.com

Mennens
Maarten van der Velden, algemeen directeur
Telefoon: 020-581 1811
E-mail: maarten.van.der.velden@mennens.nl
Web: www.mennens.nl