De Hoge Dennen Capital heeft een 40% belang verworven in Star Group


Laren, 26 november 2007
De Hoge Dennen Capital B.V., de investeringsmaatschappij van de familie De Rijcke, heeft samen met Alea Iacta Est B.V., de investeringsmaatschappij van Marcel van Poecke (voormalig CEO Petroplus) een 40% belang verworven in Star Group. De overige 60% blijft in handen van het huidige management.

Star Group is marktleider op het gebied van projectondersteuning in de olie- , gas- en powerindustrie. Star Group werkt vanuit 2 kantoren gevestigd in Moerdijk en Groningen. Star Group is een snel groeiende onderneming, waar momenteel ongeveer 450 hoogopgeleide technische specialisten op projectbasis bij opdrachtgevers als plant owners, engineering bureaus en contractors werkzaam zijn.

De strategie van Star Group is gericht op groei in binnen- en buitenland. Verder wordt een professionalisering van de organisatie nagestreefd.
De Hoge Dennen Capital en Alea Iacta Est zullen de operationele plannen van het management faciliteren en van commerciële toegevoegde waarde zijn bij de internationale expansie van Star Group.

De investeringsstrategie van de De Hoge Dennen Capital richt zich op Nederlandse bedrijven, actief in groeiende markten, met een bewezen track record en een goede marktpositie. Daarbij gaat het om ondernemingen met waarde tussen €10 en 100 miljoen. De Hoge Dennen Capital investeert samen met gecommitteerde en talentvolle management teams, voor wie De Hoge Dennen Capital een flexibele en ondernemende partner is. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

De Hoge Dennen Capital PE B.V.
Marius Coebergh, Investment Director
Telefoon: 035 646 60 10
E-mail: marius@dehogedennen.com
Star Group B.V.
Francois Claeijs, algemeen directeur en oprichter
Telefoon: 0168 385038
E-mail: info@star-group.eu
Web: www.star-group.eu