De Hoge Dennen Capital en Breedinvest verwerven minderheidsbelang in Intergas Verwarming


Laren, 12 juli 2013

De Hoge Dennen Capital, de investeringsmaatschappij van de familie De Rijcke, en Breedinvest, de investeringsmaatschappij van de familie Blokker, hebben elk een minderheidsbelang in Intergas Verwarming verworven.

Intergas is een leidende innovatieve producent van HR verwarmingsketels. Er zijn circa 160 medewerkers werkzaam bij de onderneming.

”Voor een samenwerking met De Hoge Dennen Capital en Breedinvest hebben wij gekozen, omdat zij ondernemende en kapitaalkrachtige aandeelhouders zijn die mede vorm kunnen geven aan de verdere voorgenomen expansieplannen”, aldus algemeen directeur Harry Bosscher. Marius Coebergh van De Hoge Dennen Capital: ”Wij zijn erg onder de indruk van het innovatieve vermogen en de sterke marktpositie van Intergas. Wij zien in deze onderneming een prachtig platform voor verdere internationale groei. Deze investering past goed binnen de investeringsstrategie van De Hoge Dennen Capital. De Hoge Dennen Capital wil graag betrokken raken bij (familie)bedrijven die een nieuwe fase ingaan.”

 

De transactie is ter goedkeuring voorgelegd aan de Autoriteit Consument & Markt.

 

PROFIEL DE HOGE DENNEN CAPITAL (www.dehogedennencapital.com)

De Hoge Dennen Capital is de zelfstandig opererende private equity investeringsmaatschappij van de familie De Rijcke. De familie De Rijcke is meerdere generaties eigenaar geweest van Groenwoudt Supermarkten en Kruidvat Drogisterijen welke eind jaren negentig respectievelijk begin deze eeuw zijn verkocht. De investeringsfilosofie wordt gekenmerkt door ondernemerschap, flexibiliteit, partnership en lange termijn relaties. De achtergrond en investeringsfilosofie van De Hoge Dennen Capital maakt haar uitstekend geschikt voor het Nederlandse familiebedrijf. Er wordt thans geïnvesteerd in middelgrote (familie)bedrijven met de hoofdvestiging in Nederland, die zich onderscheiden door een ambitieus management en goede groeiperspectieven. De Hoge Dennen Capital richt zich op ondernemingen met een omzet van  € 10 tot € 150 miljoen actief in handel, industrie of dienstverlening. Het accent van de investeringen ligt op (familie)bedrijven in situaties van opvolging, herplaatsing, buy-out of expansiefinanciering.

 

PROFIEL BREEDINVEST

Breedinvest is de investeringsmaatschappij van de familie Blokker. Zij investeert onder meer in private middelgrote en grote ondernemingen met een ervaren managementteam en sterke marktpositie in diverse sectoren binnen de Benelux.

De investeringsmaatschappij heeft een lange termijn focus en een pro actieve rol als aandeelhouder. Investeringen worden aangewend als groeikapitaal, balansversterking of voor de uitkoop van aandeelhouder(s), waarbij Breedinvest zowel een minderheidsbelang als een meerderheidsbelang kan verwerven.

Als familiegerelateerde investeerder kan Breedinvest het management ondersteunen bij strategie, managementvraagstukken, financiering met eigen en vreemd vermogen, acquisities en financieel management, zonder op de stoel van de ondernemer plaats te nemen. Breedinvest richt zich op ondernemingen met een waarde van ten minste € 40 miljoen, waarbij zowel zelfstandig als in combinatie met gelijkgezinde partners wordt geïnvesteerd.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

De Hoge Dennen Capital PE B.V.

Marius Coebergh, director private equity

Telefoon: +31 35 646 60 17

E-mail: marius@dehogedennen.com

Breedinvest B.V.

Stef Koning, managing director

Telefoon: +31 35 539 33 24

E-mail: s.koning@breedinvest.nl

 

Intergas Verwarming B.V.

Harry Bosscher, algemeen directeur

Telefoon: +31 524 512 345

E-mail: h.bosscher@intergasverwarming.nl