De Hoge Dennen Capital verwerft meerderheidsbelang in Talent&Pro


Laren, 29 mei 2012
De Hoge Dennen Capital, de investeringsmaatschappij van de familie De Rijcke, heeft een 51%-belang verworven in Talent&Pro International Holding B.V. De overige 49% is in handen van het huidige management.

Talent&Pro, gevestigd in Leusden, is een leidende onderneming actief op het gebied van detachering en projectondersteuning van professionals in de bank-, verzekerings- en pensioensector. Talent&Pro is een snel groeiende onderneming, waar momenteel meer dan 400 hoogopgeleide financiële specialisten werkzaam zijn. De strategie van Talent&Pro is gericht op groei van marktaandeel in de financiële sector zowel autonoom als via overnames. De Hoge Dennen Capital zal de operationele plannen van het management verder faciliteren en commerciële toegevoegde waarde leveren bij de buy- en build strategie van Talent&Pro.

Profiel De Hoge Dennen Capital (www.dehogedennencapital.com)
De Hoge Dennen Capital is de zelfstandig opererende private equity investeringsmaatschappij van de familie De Rijcke. De familie De Rijcke is meerdere generaties eigenaar geweest van Groenwoudt Supermarkten en Kruidvat Drogisterijen welke eind jaren negentig respectievelijk begin deze eeuw zijn verkocht. De investeringsfilosofie wordt gekenmerkt door ondernemerschap, flexibiliteit, partnership en lange termijn relaties. De achtergrond en investeringsfilosofie van De Hoge Dennen Capital maakt haar uitstekend geschikt voor het Nederlandse familiebedrijf. Er wordt thans geïnvesteerd in middelgrote (familie)bedrijven met de hoofdvestiging in Nederland, die zich onderscheiden door een ambitieus management en goede groeiperspectieven. De Hoge Dennen Capital richt zich op ondernemingen met een omzet van € 10 tot € 150 miljoen actief in handel, industrie of dienstverlening. Het accent van de investeringen ligt op (familie)bedrijven in situaties van opvolging, herplaatsing, buy-out of expansiefinanciering.

Profiel Talent&Pro (www.talent-pro.com)
Talent&Pro is al bijna vijftien jaar een toonaangevende financiële detacheringspartner in Nederland. Binnen onze sectoren verzekeringen, banken, pensioen/leven en actuarieel werken meer dan 400 toptalenten en professionals voor gezichtsbepalende financiële opdrachtgevers. Toegewijde hbo’ers en wo’ers in vaste dienst, die zichtbaar een verschil maken. Omdat ze verder denken. Meer doen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

De Hoge Dennen Capital PE B.V.
Marius Coebergh, Investment Director
Telefoon: 035 646 60 10
E-mail: marius@dehogedennen.com

Talent&Pro International Holding B.V.
Emile Bezemer, Algemeen Directeur
Telefoon:033 799 90 10
E-mail: emile.bezemer@talent-pro.com